Site Overlay

Прилог на телевизија

Здружението на социјални работници на град Скопје поддржано преку програмата Цивика мобилитас реализира три форуми на тема ,,Предизвици и проблеми во спроведување на законот за семејно насилство,, на кои присуствуваат стручните лица вклучени во целосната постапка од изрекување до реализација на мерката поврзана со семејно насилство.Aктивно учество земаат преставници од Министерство за труд и социјална политика, Завод за социјални дејности , Центрите за социјална работа од сите градови во Републикава, Министерство за здравство (Психијатриски болници),Министерство за внатрешни работи,Министерство за правда и преставници од невладини организации.

Прилогот може да го погледнете на ФБ страната на ЗСР – Скопје

Прилог по повод реализирање на Форуми на тема Предизвици и проблеми во спроведување на законот за семејно насилство

Здружението на социјални работници на град Скопје поддржано преку програмата Цивика мобилитас реализира три форуми на тема ,,Предизвици и проблеми во спроведување на законот за семејно насилство,, на кои присуствуваат стручните лица вклучени во целосната постапка од изрекување до реализација на мерката поврзана со семејно насилство.Aктивно учество земаат преставници од Министерство за труд и социјална политика, Завод за социјални дејности , Центрите за социјална работа од сите градови во Републикава, Министерство за здравство (Психијатриски болници),Министерство за внатрешни работи,Министерство за правда и преставници од невладини организации.

Posted by Здружение на социјални работници на град Скопје – ASW Skopje on Tuesday, September 11, 2018